Griekse rijstschotel uit de oven
Go greek met feta, groenten en oregano.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de Provençaalse groente, knoflook en oregano 5 min. op middelhoog vuur.
Draai ondertussen soepballetjes van het gehakt. Roer de rijst zonder te koken, de passata en het water door het groentemengsel. Voeg de balletjes toe en breng aan de kook. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem na 20 min. uit de oven. Roer door en verkruimel de feta erover en bak nog ca. 10 min. zonder aluminiumfolie in de oven.
Griekse rijstschotel uit de oven
Go greek met feta, groenten en oregano.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de Provençaalse groente, knoflook en oregano 5 min. op middelhoog vuur.
Draai ondertussen soepballetjes van het gehakt. Roer de rijst zonder te koken, de passata en het water door het groentemengsel. Voeg de balletjes toe en breng aan de kook. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem na 20 min. uit de oven. Roer door en verkruimel de feta erover en bak nog ca. 10 min. zonder aluminiumfolie in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
800 g Provençaalse roerbakmix
1 el gedroogde oregano
300 g kipgehakt gekruid
200 g Lassie halfvolkorenrijst
690 g biologische passata di pomodoro
200 ml heet water
150 g AH Biologisch feta
Dit heb je nodig
aluminiumfolie