Shakshuka met Provençaalse groente
Shakshuka is altijd al een pareltje, maar met parelcouscous erbij al helemaal!
Aan de slag
Verhit de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente met de kruidenpasta 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de passata toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op matig vuur met de deksel op de pan stoven, roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
Bereid ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak 4 kuiltjes (per 4 personen) met behulp van een lepel in het groente-mengsel en breek boven elk kuiltje een ei. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in ca. 5 min. langzaam stollen. Serveer de shakshuka met de parelcouscous.
Shakshuka met Provençaalse groente
Shakshuka is altijd al een pareltje, maar met parelcouscous erbij al helemaal!
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente met de kruidenpasta 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de passata toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op matig vuur met de deksel op de pan stoven, roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
Bereid ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak 4 kuiltjes (per 4 personen) met behulp van een lepel in het groente-mengsel en breek boven elk kuiltje een ei. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in ca. 5 min. langzaam stollen. Serveer de shakshuka met de parelcouscous.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el arachideolie
800 g Provençaalse roerbakmix
70 g Fairtrade Original kruidenpasta voor Tunesische shakshuka
690 g biologische passata di pomodoro
300 g parelcouscous
4 middelgrote scharreleieren
Dit heb je nodig
hapjespan met deksel