Griekse rijstsalade met kipspies, dille & olijven
Er is tzatziki. Er is moussaka. En er is... Griekse rijstsalade!
Aan de slag
Kook de rijst in 8 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in partjes. Laat de paprika uitlekken en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Halveer de halve komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommer in dunne boogjes.
Snijd de dille fijn en meng ⅓ door het gehakt. Verdeel het gehakt in 8 porties (per 4 personen) en kneed in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesen op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
Meng ondertussen het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng samen met de paprika, broccolirijst en olijven door de rijst. Laat 10 min. losjes afgedekt met folie staan om de smaken goed in te laten trekken.
Schep de komkommer en de rest van de dille door de rijstsalade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de salade met de kipspiesen en citroenpartjes.
Griekse rijstsalade met kipspies, dille & olijven
Er is tzatziki. Er is moussaka. En er is... Griekse rijstsalade!
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst in 8 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in partjes. Laat de paprika uitlekken en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Halveer de halve komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommer in dunne boogjes.
Snijd de dille fijn en meng ⅓ door het gehakt. Verdeel het gehakt in 8 porties (per 4 personen) en kneed in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesen op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
Meng ondertussen het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng samen met de paprika, broccolirijst en olijven door de rijst. Laat 10 min. losjes afgedekt met folie staan om de smaken goed in te laten trekken.
Schep de komkommer en de rest van de dille door de rijstsalade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de salade met de kipspiesen en citroenpartjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g Lassie halfvolkorenrijst
1 citroen
295 g gegrilde rode paprika's in pot
½ komkommer
10 g verse dille
300 g gekruid kipgehakt
3 el traditionele olijfolie
200 g broccolirijst
100 g AH Biologische koelverse Griekse kalamon-olijven
Dit heb je nodig
satéprikkers
grillpan
aluminiumfolie