Kip-paprikastoof met halfvolkoren rijst
Je oude vertrouwde witte rijst, met een verantwoorde twist.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de rode uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, kipreepjes en oregano toe en bak 3 min.
Voeg de passata toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 7 min. op laag vuur stoven.
Halveer de olijven en voeg samen met de spinazie toe. Schep om en laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stoof met de rijst.
Kip-paprikastoof met halfvolkoren rijst
Je oude vertrouwde witte rijst, met een verantwoorde twist.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de rode uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, kipreepjes en oregano toe en bak 3 min.
Voeg de passata toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 7 min. op laag vuur stoven.
Halveer de olijven en voeg samen met de spinazie toe. Schep om en laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stoof met de rijst.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g Lassie halfvolkorenrijst
2 rode uien
2 rode paprika's
1½ el milde olijfolie
400 g kipdijfiletreepjes
1 el gedroogde oregano
690 g passata basilico
100 g AH Biologische koelverse Griekse kalamon-olijven
100 g babyspinazie