Broccolistronk-pickles
Pickles zijn ideaal als je een vers product over hebt, deze met leftover broccoli is nog 3 maanden houdbaar!
Aan de slag
Snijd een dun plakje van de droge onderkant van een broccolistronk. Snijd de stronk in vieren en vervolgens in plakjes van een ½ cm dik. Doe de broccoli in een gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml).
Voeg het mosterdzaad (of een andere specerij als peperkorrels, karwij- of korianderzaad) toe en de dille (of bijvoorbeeld rozemarijn, oregano of tijm). Breng in een steelpan de appelazijn, het water, de suiker en het zout aan de kook.
Giet het kokende mengsel over de groente in de poten sluit deze af. Laat 24 uur trekken in de koelkast.
Broccolistronk-pickles
Pickles zijn ideaal als je een vers product over hebt, deze met leftover broccoli is nog 3 maanden houdbaar!
bijgerecht
null personen
195 kcal
5 min. bereiden
1440 min. wachten
Aan de slag
Snijd een dun plakje van de droge onderkant van een broccolistronk. Snijd de stronk in vieren en vervolgens in plakjes van een ½ cm dik. Doe de broccoli in een gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml).
Voeg het mosterdzaad (of een andere specerij als peperkorrels, karwij- of korianderzaad) toe en de dille (of bijvoorbeeld rozemarijn, oregano of tijm). Breng in een steelpan de appelazijn, het water, de suiker en het zout aan de kook.
Giet het kokende mengsel over de groente in de poten sluit deze af. Laat 24 uur trekken in de koelkast.
algemeen:
bewaartip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 stronk broccoli
2 tl mosterdzaad
5 g verse dille
125 ml appel azijn
50 ml water
25 g fijne kristalsuiker
½ tl zout
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)