Pittige bloemkoolrelish
bewaar
bewaar

Pittige bloemkoolrelish

Kun je bloemkoolbladeren eten? Zeker! Maak er bijvoorbeeld deze pittige relish van. Pluspunt: hoe langer hij staat, hoe meer smaak hij krijgt. En je hebt er wel 2 weken plezier van!

30 min. bereiden / 3 uur wachten

licht pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd het bloemkoolblad (van ca. 1 grote bloemkool) in stukjes van 1 cm en snipper de sjalotten. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak het bloemkoolblad, de sjalot, de sambal oelek en de suiker 3 min. op middelhoog vuur.

Voeg de azijn, het water en het zout toe en kook 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Neem de deksel van de pan en laat het vocht inkoken tot de helft. Schep in een de pot (of in 2 kleinere potten) en laat afkoelen. Dit duurt ca. 3 uur. Bewaar goed afgesloten in de koelkast. Na 1 nacht staan is je relish nog lekkerder.

bewaartipDeze relish kun je 2 weken van tevoren maken. Bewaar goed afgesloten in de koelkast.
variatietipVervang de sambal door sriracha of gochujang.
combinatietipLekker bij bijvoorbeeld nasi goreng.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pittige bloemkoolrelish

Kun je bloemkoolbladeren eten? Zeker! Maak er bijvoorbeeld deze pittige relish van. Pluspunt: hoe langer hij staat, hoe meer smaak hij krijgt. En je hebt er wel 2 weken plezier van!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig