Ingemaakte mini-komkommers
Inmaken kost even tijd, maar tegelijkertijd is het ook een leuk project om zelf te doen.
Aan de slag
Halveer de komkommers in de lengte en doe in de brandschone weckpot. Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Dit wordt het inmaakvocht. Haal van het vuur en voeg de azijn, het mosterdzaad, de dille en het zout toe. Schenk het inmaakvocht over de groenten en sluit direct de deksel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens minimaal 2 dagen in de koelkast staan.
Ingemaakte mini-komkommers
Inmaken kost even tijd, maar tegelijkertijd is het ook een leuk project om zelf te doen.
bijgerecht
null porties
110 kcal
20 min. bereiden
4320 min. wachten
Aan de slag
Halveer de komkommers in de lengte en doe in de brandschone weckpot. Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Dit wordt het inmaakvocht. Haal van het vuur en voeg de azijn, het mosterdzaad, de dille en het zout toe. Schenk het inmaakvocht over de groenten en sluit direct de deksel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens minimaal 2 dagen in de koelkast staan.
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g snoepkomkommers
200 g kristalsuiker
400 ml water
400 ml appelciderazijn
1 el mosterdzaad
1 el gedroogde dille
1 tl zout
Dit heb je nodig
weckpot à 2 liter