Ingemaakte mini-komkommers
bewaar
bewaar

Ingemaakte mini-komkommers

Inmaken kost even tijd, maar tegelijkertijd is het ook een leuk project om zelf te doen.

20 min. bereiden / 3 dagen wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Halveer de komkommers in de lengte en doe in de brandschone weckpot. Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Dit wordt het inmaakvocht. Haal van het vuur en voeg de azijn, het mosterdzaad, de dille en het zout toe. Schenk het inmaakvocht over de groenten en sluit direct de deksel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens minimaal 2 dagen in de koelkast staan.

variatietipVarieer met smaak. Voeg bijvoorbeeld een in ringetjes gesneden rode peper toe voor meer pittigheid of 1 tl kurkuma een mooie gele kleur. Maar het is ook lekker met jeneverbessen, kruidnagel, (gedroogde) dragon of rozemarijn.
bewaartipDe ingemaakte komkommers zijn ongeopend zeker 6 maanden houdbaar. Na opening nog 3 weken, mits goed gekoeld.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ingemaakte mini-komkommers

Inmaken kost even tijd, maar tegelijkertijd is het ook een leuk project om zelf te doen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig