Rijstsalade met tonijn, kruiden en pistachenoten
Tover een kliekje rijst om tot salade. Kost je nog geen kwartiertje werk.
Aan de slag
Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Maak een dressing van de sojasaus, 2 el van de opgevangen tonijnolie (per 2 personen), de honing, komijn en chilivlokken.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de vrucht uit en voeg het sap en rasp toe aan de dressing. Snijd de peterselie fijn en roer door de dressing. Meng de boerenkool met 200g gekookte witte rijst (per 2 personen) dat je over hebt aan restjes en de dressing. Halveer de tomaten en verdeel over de salade. Verdeel de noten en de vis over de rijstsalade.
Rijstsalade met tonijn, kruiden en pistachenoten
Tover een kliekje rijst om tot salade. Kost je nog geen kwartiertje werk.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Maak een dressing van de sojasaus, 2 el van de opgevangen tonijnolie (per 2 personen), de honing, komijn en chilivlokken.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de vrucht uit en voeg het sap en rasp toe aan de dressing. Snijd de peterselie fijn en roer door de dressing. Meng de boerenkool met 200g gekookte witte rijst (per 2 personen) dat je over hebt aan restjes en de dressing. Halveer de tomaten en verdeel over de salade. Verdeel de noten en de vis over de rijstsalade.
bereidingstip:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g gepelde ongezouten pistachenoten
160 g Statesman tonijnstukken in olijfolie in blik
1 el sojasaus
½ el vloeibare honing
½ tl gemalen komijn
½ tl chilivlokken
½ citroen
15 g verse platte peterselie
75 g gesneden boerenkool
250 g cherrytomaten