Kikkererwten met spinazie, tomaat en pistachenoten
Gewoon een goed(gevuld) vegagerecht!
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Leg de tomaatjes op de bakplaat en sprenkel de citroenolie eroevr. Schuif de tomaatjes 10 cm. onder de hete grill en rooster ze 3-5 min. tot ze openknappen.
Hak de pistachenootjes grof. Rooster in een droge koekenpan de pistachenootjes goudbruin en laat ze afkoelen op een bord. Snipper de ui grof en snijd de knoflook fijn, Verhit de olie in wok en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes voor 2-3 min.
Bak de komijn even mee. Schep de kikkererwten er door en bak 5 min. mee. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de basilicum grof. Leg de kikkererwten met spinazie in grote kommen en leg de tomaatjes erop. Strooi de basilcum en pistachenoten erover.
Kikkererwten met spinazie, tomaat en pistachenoten
Gewoon een goed(gevuld) vegagerecht!
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Leg de tomaatjes op de bakplaat en sprenkel de citroenolie eroevr. Schuif de tomaatjes 10 cm. onder de hete grill en rooster ze 3-5 min. tot ze openknappen.
Hak de pistachenootjes grof. Rooster in een droge koekenpan de pistachenootjes goudbruin en laat ze afkoelen op een bord. Snipper de ui grof en snijd de knoflook fijn, Verhit de olie in wok en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes voor 2-3 min.
Bak de komijn even mee. Schep de kikkererwten er door en bak 5 min. mee. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de basilicum grof. Leg de kikkererwten met spinazie in grote kommen en leg de tomaatjes erop. Strooi de basilcum en pistachenoten erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g cherrytomaten
1 el olijfolie met citroen-aroma
½ zakje gepelde pistachenoten
1 grote ui
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
1 tl gemalen komijn
400 g kikkererwten in blik
300 g verse spinazie
½ zakje verse basilicum