Patatas bravas
Hola, patata brava! De zomer is zo dichtbij met deze Spaanse aardappeltjes.
Aan de slag
Breng een pan water met zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in grove blokjes van ca. 2 cm. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in de breedte in dunne reepjes. Snijd de wortel in kleine blokjes (brunoise). Kook de aardappelblokjes in 9 min. net gaar. Giet af en laat in het vergiet iets afkoelen.
Verhit ondertussen de olie in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de ui 3 min. Doe de wortel, knoflook, rode peper en gerookte-paprikapoeder erbij en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenpuree, het water, de azijn, honing, versgemalen peper en zout toe. Laat op laag vuur 15 min. koken.
Verhit de frituurolie in een (frituur)pan op middelhoog vuur tot 180 °C en frituur de aardappelbokjes eventueel in delen 6-8 min. Laat ze uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord. Schep de aardappelblokjes van het bord in een schaal. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Pureer de saus glad met een staafmixer en giet door een zeef. Serveer de aardappelblokjes in de saus of zet de saus naast de aardappeltjes op tafel.
Patatas bravas
Hola, patata brava! De zomer is zo dichtbij met deze Spaanse aardappeltjes.
bijgerecht
null personen
400 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water met zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in grove blokjes van ca. 2 cm. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in de breedte in dunne reepjes. Snijd de wortel in kleine blokjes (brunoise). Kook de aardappelblokjes in 9 min. net gaar. Giet af en laat in het vergiet iets afkoelen.
Verhit ondertussen de olie in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de ui 3 min. Doe de wortel, knoflook, rode peper en gerookte-paprikapoeder erbij en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenpuree, het water, de azijn, honing, versgemalen peper en zout toe. Laat op laag vuur 15 min. koken.
Verhit de frituurolie in een (frituur)pan op middelhoog vuur tot 180 °C en frituur de aardappelbokjes eventueel in delen 6-8 min. Laat ze uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord. Schep de aardappelblokjes van het bord in een schaal. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Pureer de saus glad met een staafmixer en giet door een zeef. Serveer de aardappelblokjes in de saus of zet de saus naast de aardappeltjes op tafel.
combinatietip:
bewaartip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
1 middelgrote ui
4 tenen knoflook
1 rode peper
150 g winterpeen
1 el milde olijfolie
1 tl gerookte-paprikapoeder hot
50 g tomatenpuree
200 ml water
1 el wittewijnazijn
1 el vloeibare honing
1 l frituurolie
Dit heb je nodig
frituurpan
keukenpapier
staafmixer