Plaatpizza met aardappel, rode ui en parmezaanse kaas
Met die 2-3 aardappelen die je nog over hebt, zet je nog een hartstikke lekker bijgerecht op tafel. Snijd ze in flinterdunne plakjes en maak er deze plaatpizza (geïnspireerd op pizza con patate) van. Lekker in combinatie met een salade.
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon.
Zeef de bloem boven een ruime kom en meng de gist erdoor. Voeg ⅓ van de olie toe en schenk al roerend met een houten lepel het lauwwarme water erbij. Voeg het zout en de honing toe en kneed alles met de hand tot een soepel deeg. Leg in een met bloem bestoven kom en laat afgedekt met een schone theedoek 45-60 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Verwarm de oven inclusief bakplaat voor op 225 °C. Kneed het deeg nogmaals door. Bestuif een stuk bakpapier dat op de bakplaat past met bloem en rol het deeg met de deegroller uit tot een rechthoek ter grootte van de bakplaat. Bestrooi met extra bloem als het deeg nog te nat is.
Snijd de aardappelen in zo dun mogelijke plakken (gebruik eventueel een mandoline). Snijd de rode ui in ringen. Pluk de naaldjes van de takjes rozemarijn. Beleg de pizza met de plakjes aardappel en ui en laat ze een beetje overlappen, laat 2 cm aan de randen vrij. Bestrooi met de rozemarijn en bestrijk met ⅓ van de olie. Leg met behulp van het bakpapier op de hete bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Rasp ondertussen de knoflook en meng met de rest van de olie. Rasp de kaas. Haal de plaatpizza uit de oven en bestrijk met de knoflookolie en bestrooi met de kaas.
Plaatpizza met aardappel, rode ui en parmezaanse kaas
Met die 2-3 aardappelen die je nog over hebt, zet je nog een hartstikke lekker bijgerecht op tafel. Snijd ze in flinterdunne plakjes en maak er deze plaatpizza (geïnspireerd op pizza con patate) van. Lekker in combinatie met een salade.
bijgerecht
null personen
420 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon.
Zeef de bloem boven een ruime kom en meng de gist erdoor. Voeg ⅓ van de olie toe en schenk al roerend met een houten lepel het lauwwarme water erbij. Voeg het zout en de honing toe en kneed alles met de hand tot een soepel deeg. Leg in een met bloem bestoven kom en laat afgedekt met een schone theedoek 45-60 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Verwarm de oven inclusief bakplaat voor op 225 °C. Kneed het deeg nogmaals door. Bestuif een stuk bakpapier dat op de bakplaat past met bloem en rol het deeg met de deegroller uit tot een rechthoek ter grootte van de bakplaat. Bestrooi met extra bloem als het deeg nog te nat is.
Snijd de aardappelen in zo dun mogelijke plakken (gebruik eventueel een mandoline). Snijd de rode ui in ringen. Pluk de naaldjes van de takjes rozemarijn. Beleg de pizza met de plakjes aardappel en ui en laat ze een beetje overlappen, laat 2 cm aan de randen vrij. Bestrooi met de rozemarijn en bestrijk met ⅓ van de olie. Leg met behulp van het bakpapier op de hete bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Rasp ondertussen de knoflook en meng met de rest van de olie. Rasp de kaas. Haal de plaatpizza uit de oven en bestrijk met de knoflookolie en bestrooi met de kaas.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g vastkokende aardappelen
250 g tarwebloem
4 g gedroogde gist
3 el olijfolie extra vierge
150 ml lauwwarm water
½ el vloeibare honing
1 tl zout
1 rode ui
2 takjes rozemarijn
1 teen knoflook
50 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier
mandoline