Vegan patatas bravas
Spaans van origine, maar dan in een vegan jasje. Normaal een hapje om te delen, maar deze vegan patatas bravas zijn zo lekker dat je het voor jezelf wil houden.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode peper in de breedte in dunne reepjes. Snijd de wortel in kleine blokjes (brunoise). Kook de krieltjes in 9 min. net gaar. Giet af en laat in het vergiet wat afkoelen.
Verhit ondertussen de olie in een steelpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui 3 min. Doe de wortel, knoflook, rode peper en gerookte-paprikapoeder erbij en bak 2 min. mee. Giet de tomatenblokjes met het water in de pan. Voeg de azijn, wat versgemalen peper en eventueel zout toe. Laat op laag vuur 15 min. koken.
Verhit de frituurpan. Bak de krieltjes in delen 5-6 min. tot goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier en schep ze vervolgens op een schaal.
Pureer de saus glad met een staafmixer. Schep de saus op de aardappeltjes.
Vegan patatas bravas
Spaans van origine, maar dan in een vegan jasje. Normaal een hapje om te delen, maar deze vegan patatas bravas zijn zo lekker dat je het voor jezelf wil houden.
bijgerecht
null personen
295 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode peper in de breedte in dunne reepjes. Snijd de wortel in kleine blokjes (brunoise). Kook de krieltjes in 9 min. net gaar. Giet af en laat in het vergiet wat afkoelen.
Verhit ondertussen de olie in een steelpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui 3 min. Doe de wortel, knoflook, rode peper en gerookte-paprikapoeder erbij en bak 2 min. mee. Giet de tomatenblokjes met het water in de pan. Voeg de azijn, wat versgemalen peper en eventueel zout toe. Laat op laag vuur 15 min. koken.
Verhit de frituurpan. Bak de krieltjes in delen 5-6 min. tot goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier en schep ze vervolgens op een schaal.
Pureer de saus glad met een staafmixer. Schep de saus op de aardappeltjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
½ rode peper
80 g winterpeen
500 g koelverse kleine krieltjes
2 el milde olijfolie
1 tl La Chinata gerookte paprikapoeder hot
200 g tomatenblokjes in blik
30 ml water
½ el wittewijnazijn
Dit heb je nodig
frituurpan met plantaardige olie
staafmixer