Pittige zwarte-bonendip
Caramba! Deze pittige, Mexicaanse zwarte-bonendip is gegarandeerd je nieuwe favoriet.
Aan de slag
Doe de inhoud van de bonen in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Pers de limoen uit. Rooster het korianderzaad 1 min. in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen, de chilimelange, 1 el citroensap (per 4 personen) en het water toe.
Laat 10 min. zachtjes koken op laag tot middelhoog vuur. Pureer met een staafmixer tot een dip. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Snijd de bosui in heel dunne ringen. Garneer de dip met de tomaat en bosui.
Pittige zwarte-bonendip
Caramba! Deze pittige, Mexicaanse zwarte-bonendip is gegarandeerd je nieuwe favoriet.
bijgerecht
null personen
80 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de inhoud van de bonen in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Pers de limoen uit. Rooster het korianderzaad 1 min. in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen, de chilimelange, 1 el citroensap (per 4 personen) en het water toe.
Laat 10 min. zachtjes koken op laag tot middelhoog vuur. Pureer met een staafmixer tot een dip. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Snijd de bosui in heel dunne ringen. Garneer de dip met de tomaat en bosui.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g zwarte bonen in blik
½ limoen
1 tl korianderzaad
1 tl chilimelange
100 ml water
1 romatomaat
1 bosui
Dit heb je nodig
staafmixer