Mac and cheese met groente van Jamie Oliver
Mac 'n' cheese goes green! Deze verantwoorde versie van Jamie zit namelijk bomvol groente.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C/ gasovenstand 4. Snijd de prei in de lengte doormidden en was hem goed. Pel de knoflook. Snijd de steel van de bimi in kleine stukjes en bewaar de roosjes voor later.
Doe de gesneden groenten met de boter in een zware braadpan, zet op matig vuur, ris er de tijmblaadjes bij en blijf 15 minuten regelmatig roeren, of tot ze zacht zijn. Roer er de bloem door, giet vervolgens langzaam de melk erbij en blijf 10 minuten regelmatig roeren, tot de saus gebonden is. Kook de macaroni intussen 5 minuten in een grote pan gezouten kokend water en laat uitlekken.
Rasp de parmezaan en de meeste Goudse kaas bij de saus en meng alles goed. Giet de saus in een blender, doe de spinazie erbij en pureer alles fijn – werk zo nodig in porties. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, roer de saus door de macaroni en de bimiroosjes, en maak het zo nodig extra smeuïg met een scheutje melk.
Schep de macaroni in de ovenschaal, rasp er de rest van de kaas over, strooi er het amandelschaafsel op en zet de schaal 30 minuten in de oven, of tot er een goudbruin korstje op zit.
Mac and cheese met groente van Jamie Oliver
Mac 'n' cheese goes green! Deze verantwoorde versie van Jamie zit namelijk bomvol groente.
hoofdgerecht
null personen
619 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C/ gasovenstand 4. Snijd de prei in de lengte doormidden en was hem goed. Pel de knoflook. Snijd de steel van de bimi in kleine stukjes en bewaar de roosjes voor later.
Doe de gesneden groenten met de boter in een zware braadpan, zet op matig vuur, ris er de tijmblaadjes bij en blijf 15 minuten regelmatig roeren, of tot ze zacht zijn. Roer er de bloem door, giet vervolgens langzaam de melk erbij en blijf 10 minuten regelmatig roeren, tot de saus gebonden is. Kook de macaroni intussen 5 minuten in een grote pan gezouten kokend water en laat uitlekken.
Rasp de parmezaan en de meeste Goudse kaas bij de saus en meng alles goed. Giet de saus in een blender, doe de spinazie erbij en pureer alles fijn – werk zo nodig in porties. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, roer de saus door de macaroni en de bimiroosjes, en maak het zo nodig extra smeuïg met een scheutje melk.
Schep de macaroni in de ovenschaal, rasp er de rest van de kaas over, strooi er het amandelschaafsel op en zet de schaal 30 minuten in de oven, of tot er een goudbruin korstje op zit.
variatietip:
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 prei
3 tenen knoflook
400 g bimi
40 g ongezouten roomboter
7½ g verse tijm
2 el tarwebloem
1 l halfvolle melk
450 g macaroni
30 g Parmezaanse kaas
150 g belegen Goudse kaas
100 g babyspinazie
50 g amandelschaafsel
Dit heb je nodig
blender
ovenschaal (25 x 35 cm)