Cantuccini-ijstaart met chocolade en rode bessen
Wil je ook graag chillen deze kerst? Deze ijstaart heb je in no time gemaakt en kan daarna lekker een paar dagen opstijven in de vriezer.
Aan de slag
Hak de cantuccini grof en de chocolade in stukjes. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop nog 5 min. tot het eiwit mooi stijf is en er glanzende pieken ontstaan.
Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door het opgeklopte eiwit. Voeg de chocolade en ¾ van de cantuccini toe en roer door.
Bekleed de springvorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het mengsel in de vorm en dek af met de overhangende folie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer. Haal 10 min. voor het serveren uit de vriezer, verwijder de folie. Verdeel de rode bessen over de ijstaart en bestrooi met de rest van de cantuccini.
Cantuccini-ijstaart met chocolade en rode bessen
Wil je ook graag chillen deze kerst? Deze ijstaart heb je in no time gemaakt en kan daarna lekker een paar dagen opstijven in de vriezer.
nagerecht
null personen
330 kcal
20 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Hak de cantuccini grof en de chocolade in stukjes. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop nog 5 min. tot het eiwit mooi stijf is en er glanzende pieken ontstaan.
Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door het opgeklopte eiwit. Voeg de chocolade en ¾ van de cantuccini toe en roer door.
Bekleed de springvorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het mengsel in de vorm en dek af met de overhangende folie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer. Haal 10 min. voor het serveren uit de vriezer, verwijder de folie. Verdeel de rode bessen over de ijstaart en bestrooi met de rest van de cantuccini.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g cantuccini
150 g pure chocolade
75 ml Two Chicks eiwitten
40 g fijne kristalsuiker
250 ml verse slagroom
100 g rode bessen
Dit heb je nodig
vershoudfolie
springvorm (Ø 18 cm, ingevet)