Geroosterde knolselderijsalade & mosterd-saliedressing
"Er gaat niets boven een klassieke dressing van dijonmosterd, azijn, olie en wat kruiden. Dé finishing touch van je salade."
15 min. bereiden / 1 uur oventijd / 15 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen ondertussen de knolselderij schoon en snijd de wortelige onderkant eraf, zodat je een platte kant hebt. De schil kun je laten zitten. Zet de knol met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng ⅓ van de olie met de helft van de mosterd en bestrijk met de bakkwast de knolselderij met het mosterd-mengsel. Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar.
Leg na 30 min. de ongepelde sjalotten naast de knolselderij. Neem na nog eens 30 min. de groenten uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.
Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Klop een dressing van de rest van de olie en de mosterd, de azijn en salie.
Snijd de knolselderij in stukjes van 2 cm. Verwijder de schil van de sjalot en snijd in de lengte in parten. Schep de gesneden groenten in een grote schaal om met de linzen, dressing en rucola en bestrooi met de walnoten.
Geroosterde knolselderijsalade & mosterd-saliedressing
"Er gaat niets boven een klassieke dressing van dijonmosterd, azijn, olie en wat kruiden. Dé finishing touch van je salade."
bijgerecht
null personen
340 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen ondertussen de knolselderij schoon en snijd de wortelige onderkant eraf, zodat je een platte kant hebt. De schil kun je laten zitten. Zet de knol met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng ⅓ van de olie met de helft van de mosterd en bestrijk met de bakkwast de knolselderij met het mosterd-mengsel. Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar.
Leg na 30 min. de ongepelde sjalotten naast de knolselderij. Neem na nog eens 30 min. de groenten uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.
Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Klop een dressing van de rest van de olie en de mosterd, de azijn en salie.
Snijd de knolselderij in stukjes van 2 cm. Verwijder de schil van de sjalot en snijd in de lengte in parten. Schep de gesneden groenten in een grote schaal om met de linzen, dressing en rucola en bestrooi met de walnoten.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g knolselderij
3 el traditionele olijfolie
1 el dijonmosterd
6 sjalotten
50 g ongezouten walnoten
420 g linzen in blik
1 el Maille dijonmosterd
1 el wittewijnazijn
2 tl gedroogde salie
85 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier
bakkwast