Courgette-knolselderijsalade
bewaar
bewaar

Courgette-knolselderijsalade

Smaak, geur én kleur. Dit gerecht heeft het allemaal: zoete knolselderij, knapperige noten, frisse munt en pittige kaas.

15 min. bereiden / 35 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en snijd in plakken van 1/2 cm. Snijd de plakken in reepjes en leg ze in de grote ovenschaal. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met peper en zout. Rooster ca. 35 min. in de oven.

Doe ondertussen de hazelnoten in de kleine ovenschaal en bak in ca. 8 min. naast de knolselderij goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen.

Snijd de courgettes in de lengte in 4 parten. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mes en snijd het vruchtvlees in schuine reepjes van 1 cm breed. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de courgette reepjes 4 min. op hoog vuur. Pers na 2 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schep in een schaal en laat afkoelen.

Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en naar smaak citroensap toe aan de salade. Scheur de blaadjes van de munt in stukken en meng door de salade. Bestrooi met de hazelnoten en geschaafde Parmezaanse kaas.

Knolselderij snijden

Instructievideo - 00:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Courgette-knolselderijsalade

Smaak, geur én kleur. Dit gerecht heeft het allemaal: zoete knolselderij, knapperige noten, frisse munt en pittige kaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig