Bietencarpaccio met geitenkaasdressing
Door de combinatie van rauwe en gekookte biet krijg je zowel een contrast in smaak als in textuur. Snijd zo dun mogelijk voor die echte carpaccio-look & feel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke rode biet strak in aluminiumfolie en rooster ze ca. 1 uur in de oven. Haal ze uit de folie, laat even afkoelen en schil ze.
Schil de chioggia bieten en snijd ze met een blokschaaf, mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes. Herhaal met de rode bieten. Verdeel de plakjes om en om dakpansgewijs over borden.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng met de olie, azijn en honing tot een dressing. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de dressing en meng erdoor.
Verdeel de dressing over de bietenplakjes. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de walnoten en kapperappeltjes.
Bietencarpaccio met geitenkaasdressing
Door de combinatie van rauwe en gekookte biet krijg je zowel een contrast in smaak als in textuur. Snijd zo dun mogelijk voor die echte carpaccio-look & feel.
voorgerecht
null personen
370 kcal
30 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke rode biet strak in aluminiumfolie en rooster ze ca. 1 uur in de oven. Haal ze uit de folie, laat even afkoelen en schil ze.
Schil de chioggia bieten en snijd ze met een blokschaaf, mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes. Herhaal met de rode bieten. Verdeel de plakjes om en om dakpansgewijs over borden.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng met de olie, azijn en honing tot een dressing. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de dressing en meng erdoor.
Verdeel de dressing over de bietenplakjes. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de walnoten en kapperappeltjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rauwe rode bieten
3 Chioggia bieten
4 takjes verse tijm
4 el extra vierge olijfolie
1 el appelciderazijn
1 el vloeibare honing
½ citroen
125 g geitenkaas naturel 55+
50 g walnoten
120 g kapperappeltjes
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
mandoline of kaasschaaf