Winterpeensoep met geitenkaassaus
De zachtromige smaak van geitenkaas en de zoete smaak van wortel, dit is het gouden duo in een kom.
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de olie in een soeppan en bak de zoete-aardappelblokjes, peen en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillontablet, 125 ml geitenmelk (per 4 personen) en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
Verkruimel de geitenkaas en klop los met de rest van de geitenmelk. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over kommen. Doe in elke kom 1 el geitenkaassaus en roer er met een theelepel 1 keer doorheen, zodat er een mooie swirl ontstaat. Bestrooi met de pistachenoten. Serveer met het stokbrood.
Winterpeensoep met geitenkaassaus
De zachtromige smaak van geitenkaas en de zoete smaak van wortel, dit is het gouden duo in een kom.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de olie in een soeppan en bak de zoete-aardappelblokjes, peen en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillontablet, 125 ml geitenmelk (per 4 personen) en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
Verkruimel de geitenkaas en klop los met de rest van de geitenmelk. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over kommen. Doe in elke kom 1 el geitenkaassaus en roer er met een theelepel 1 keer doorheen, zodat er een mooie swirl ontstaat. Bestrooi met de pistachenoten. Serveer met het stokbrood.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g winterpeen
2 takjes verse tijm
2 el milde olijfolie
400 g zoete aardappelblokjes
1 groentebouillontablet
175 ml Betsie’s volle geitenmelk
1 l kokend water
50 g gepelde pistachenoten
125 g zachte geitenkaas
1 Boulogne stokbrood