Winterpeensoep met geitenkaassaus
bewaar
bewaar

Winterpeensoep met geitenkaassaus

De zachtromige smaak van geitenkaas en de zoete smaak van wortel, dit is het gouden duo in een kom.

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

Verhit de olie in een soeppan en bak de zoete-aardappelblokjes, peen en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillontablet, 125 ml geitenmelk (per 4 personen) en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

Verkruimel de geitenkaas en klop los met de rest van de geitenmelk. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de soep over kommen. Doe in elke kom 1 el geitenkaassaus en roer er met een theelepel 1 keer doorheen, zodat er een mooie swirl ontstaat. Bestrooi met de pistachenoten. Serveer met het stokbrood.

variatietipJe kunt in plaats van verse tijm ook 1 tl gedroogde salie gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Winterpeensoep met geitenkaassaus

De zachtromige smaak van geitenkaas en de zoete smaak van wortel, dit is het gouden duo in een kom.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig