Aardappel-broccolisoep met volkoren kruiden crostini
Wanneer soep het lekkerst is? Als je er kruidencrostini in kunt dippen natuurlijk!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in 12 schuine sneetjes (per 4 personen). Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster circa 10 minuten in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de ui in stukken en snijd de helft van de knoflook in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Verhit ¼ van de olie in een soeppan en fruit de gesneden knoflook en ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen, het bouillonblokje en het kokende water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, laat de soep met de deksel schuin op de pan 5 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg toe en kook nog 10 minuten.
Haal ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd deze kruiden fijn en meng met de rest van de olie. Breng op smaak met peper.
Neem de crostini uit de oven. Halveer de rest van de knoflook, wrijf de crostini ermee in en besmeer met de kruidenolie.
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en serveer met de kruidencrostini. Snijd de peterselie fijn. Serveer de soep met zuivelspread en de peterselie.
Aardappel-broccolisoep met volkoren kruiden crostini
Wanneer soep het lekkerst is? Als je er kruidencrostini in kunt dippen natuurlijk!
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in 12 schuine sneetjes (per 4 personen). Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster circa 10 minuten in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de ui in stukken en snijd de helft van de knoflook in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Verhit ¼ van de olie in een soeppan en fruit de gesneden knoflook en ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen, het bouillonblokje en het kokende water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, laat de soep met de deksel schuin op de pan 5 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg toe en kook nog 10 minuten.
Haal ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd deze kruiden fijn en meng met de rest van de olie. Breng op smaak met peper.
Neem de crostini uit de oven. Halveer de rest van de knoflook, wrijf de crostini ermee in en besmeer met de kruidenolie.
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en serveer met de kruidencrostini. Snijd de peterselie fijn. Serveer de soep met zuivelspread en de peterselie.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 meergranen boulogne stokbrood
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
200 g kruimige aardappelen
4 el milde olijfolie
1 groentebouillontablet minder zout
1¼ l water
600 g broccoli
4 takjes verse rozemarijn
7½ g verse tijm
7½ g verse peterselie
100 g zuivelspread naturel
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer