Groene-groentesoep met andijvie
bewaar
bewaar

Groene-groentesoep met andijvie

Een makkelijke manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen? Lunchen met deze groene-groentesoep!

25 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de ui in stukken en de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de andijvie toe en bak nog 3 min. mee.

Voeg 1 liter water (per 4 personen) en het bouillonblokje toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwtjes toe.

Neem de pan van het vuur, voeg
 ¾ van de zuivelspread toe en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Breng op smaak met peper.


Meng de rest van de zuivelspread met 1 el water (per 4 personen). Verdeel de soep over kommen. Schep in elke kom 1 el zuivelspread en vorm met behulp van een theelepel een mooie swirl. Bestrooi met de pompoenpitten.

achtergrondinfoHet bouillonblokje minder zout staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
serveertipLekker met wat geroosterd volkorenbrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groene-groentesoep met andijvie

Een makkelijke manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen? Lunchen met deze groene-groentesoep!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig