Groentesoep met balletjes
Lekkere warme lunch: groentesoep met balletjes en toast. Pluspunt: met deze groentesoep eet je al ruim de helft van je dagelijks benodigde portie groente. Win-win!
Aan de slag
Breng het water aan de kook in een soeppan. Schil en snijd ondertussen de aardappelen en peen in blokjes van een ½ cm. Snijd de prei in dunne halve ringen en spoel onder koud stromend water.
Voeg de aardappel, peen, prei en bouillonblokjes toe aan de soeppan en roer door. Laat 10 min. koken op hoog vuur. Roer af en toe door.
Meng ondertussen het gehakt met de Provençaalse kruiden, peper en eventueel zout en vorm er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van. Voeg de balletjes en spinazie toe aan de soep en laat nog 5 min. koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster ondertussen het brood in de broodrooster. Snijd de selderij fijn en de tomaten in blokjes van 1 cm.
Snijd de toast in 12 gelijke repen (per 4 personen). Verdeel de soep over de kommen en verdeel de blokjes tomaat en de selderij erover. Serveer met de stukjes toast.
Groentesoep met balletjes
Lekkere warme lunch: groentesoep met balletjes en toast. Pluspunt: met deze groentesoep eet je al ruim de helft van je dagelijks benodigde portie groente. Win-win!
null personen
300 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water aan de kook in een soeppan. Schil en snijd ondertussen de aardappelen en peen in blokjes van een ½ cm. Snijd de prei in dunne halve ringen en spoel onder koud stromend water.
Voeg de aardappel, peen, prei en bouillonblokjes toe aan de soeppan en roer door. Laat 10 min. koken op hoog vuur. Roer af en toe door.
Meng ondertussen het gehakt met de Provençaalse kruiden, peper en eventueel zout en vorm er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van. Voeg de balletjes en spinazie toe aan de soep en laat nog 5 min. koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster ondertussen het brood in de broodrooster. Snijd de selderij fijn en de tomaten in blokjes van 1 cm.
Snijd de toast in 12 gelijke repen (per 4 personen). Verdeel de soep over de kommen en verdeel de blokjes tomaat en de selderij erover. Serveer met de stukjes toast.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ l water
400 g iets kruimige aardappelen
100 g winterpenen
200 g preien
2 groentebouillontablet
200 g half-om-halfgehakt
2 tl Provençaalse kruiden
50 g diepvries spinazie
3 sneetjes Zaans volkoren
5 g verse selderij
100 g tomaten
Dit heb je nodig
broodrooster