Bloemkool'nasi'
bewaar
bewaar

Bloemkool'nasi'

Met deze bloemkool 'nasi' eet je gemakkelijk extra groenten. Lekker met kipgehakt gekruid met komijn, gember en een pepertje. Spiegeleitje on top en in 20 minuten staat het op tafel.

20 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd het blad van de bloemkool en snijd hem in roosjes. Maal in de keukenmachine de bloemkoolroosjes en de steel tot de korrels de grootte hebben van rijst. Snipper de ui. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de teen knoflook in dunne plakjes. Halveer de peper in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in dunne ringen.

Verhit ⅔ van de olie in een wok en bak het kipgehakt in 8 min. krokant. Voeg na 5 min. de ui, het komijnzaad en de kurkuma toe en bak mee. Voeg de gember, knoflook en rode peper toe aan het gehakt en roerbak 4 min. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak nog 3 min.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren. Serveer de gebakken bloemkoolrijst met de eieren erop.

bereidingstipGebruik 800 g bloemkoolrijst (zak 400 g) in plaats van een hele bloem- kool voor een snelle versie van dit gerecht.
bereidingstipWil je een minder pittige nasi? Laat de rode peper dan weg.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bloemkool'nasi'

Met deze bloemkool 'nasi' eet je gemakkelijk extra groenten. Lekker met kipgehakt gekruid met komijn, gember en een pepertje. Spiegeleitje on top en in 20 minuten staat het op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig