Kletskoppen
Kletskoppen vind je steevast in elk schap. Maar het lekkerst zijn ze vers uit de oven!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Hak de amandelen fijn. Meng de zachte boter met de suiker en het water in een kom. Voeg de bloem, kaneel, het zout en gehakte amandelen toe en kneed tot een soepel deeg.
Maak balletjes van het deeg met een doorsnede van ca. 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Houd minimaal 5 cm afstand tussen de balletjes. Druk een beetje plat en bak ze in ca. 6 min bruin en krokant. Laat afkoelen.
Kletskoppen
Kletskoppen vind je steevast in elk schap. Maar het lekkerst zijn ze vers uit de oven!
null porties
40 kcal
15 min. bereiden
6 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Hak de amandelen fijn. Meng de zachte boter met de suiker en het water in een kom. Voeg de bloem, kaneel, het zout en gehakte amandelen toe en kneed tot een soepel deeg.
Maak balletjes van het deeg met een doorsnede van ca. 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Houd minimaal 5 cm afstand tussen de balletjes. Druk een beetje plat en bak ze in ca. 6 min bruin en krokant. Laat afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g ongezouten roomboter
30 g blanke garneeramandelen
100 g witte basterdsuiker
1 el water
50 g patentbloem
½ tl gemalen kaneel
1 mespunt zout
Dit heb je nodig
bakpapier