Heksenvingers
Ze zijn stukken lekkerder dan ze eruitzien, de bloederige vingers. Gemaakt van zoet deeg en amandelen.
Aan de slag
Splits het ei. Zeef de bloem boven een kom en voeg de boter in blokjes, de suiker, het eiwit en het zout toe. Kneed eerst tot een kruimelig deeg en vorm er dan snel een bal van. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vorm 20 vingers van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk met de eidooier. Duw aan het eind van elke vinger een amandel in het deeg, dit is de nagel. Bak de koekjes in 12-15 min. lichtbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen. Maak met de rode schrijfstift een bloederig randje langs de ‘nagelriem’.
Heksenvingers
Instructievideo - 01:50 min.
Heksenvingers
Ze zijn stukken lekkerder dan ze eruitzien, de bloederige vingers. Gemaakt van zoet deeg en amandelen.
null personen
105 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Splits het ei. Zeef de bloem boven een kom en voeg de boter in blokjes, de suiker, het eiwit en het zout toe. Kneed eerst tot een kruimelig deeg en vorm er dan snel een bal van. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vorm 20 vingers van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk met de eidooier. Duw aan het eind van elke vinger een amandel in het deeg, dit is de nagel. Bak de koekjes in 12-15 min. lichtbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen. Maak met de rode schrijfstift een bloederig randje langs de ‘nagelriem’.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgroot ei
275 g tarwebloem
100 g ongezouten roomboter
100 g witte basterdsuiker
1 mespunt zout
20 garneeramandelen
Dit heb je nodig
bakpapier