Kniepertjes
bewaar
bewaar

Kniepertjes

Deze oer-Hollandse wafeltjes eet je traditioneel rondom nieuwjaar. Maar ze zijn het hele jaar door natuurlijk lekker! En... je maakt ze makkelijk zelf.

40 min. bereiden / 3 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd 125 g boter in blokjes. Verhit een steelpan op laag vuur en laat de boter al roerend smelten. Zet het vuur uit en laat de gesmolten boter in 5 min. iets afkoelen.

Doe de eieren, vanillesuiker, suiker, gesmolten boter, kaneel, zout en de jenever in een kom en klop met een handmixer tot een homogeen mengsel. Doe de bloem en het water erbij en mix tot een mooi, glad beslag. Laat het beslag afgedekt met vershoudfolie 3 uur rusten in de koelkast.

Verwarm het oublie-ijzer voor op middelhoge hitte en vet met een bakkwastje in met wat van de overige roomboter, herhaal na het bakken van 1/3 van het beslag. Verdeel 1½ el van het mengsel over het ijzer. Knijp het ijzer kort aan en bak in ca. 1 min. goudbruin. Herhaal met de rest van het deeg. Verdeel de wafels over een met bakpapier beklede werkbank om plat af te laten koelen. Zorg dat ze niet overlappen, anders worden ze taai.

serveertipJe kunt de kniepertjes plat eten maar ook opgerold en gevuld met slagroom. Wil je ze oprollen? Doe dat dan direct nadat ze uit het oublie-ijzer komen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kniepertjes

Deze oer-Hollandse wafeltjes eet je traditioneel rondom nieuwjaar. Maar ze zijn het hele jaar door natuurlijk lekker! En... je maakt ze makkelijk zelf.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig