Pastaovenschotel met kip en mozerella
Pasta gemaakt van kikkererwten! Dat betekent meer eiwit en meer vezels en net zo veel smaak!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta in 8 min. beetgaar.
Verwijder de onderkant van het witlof, halveer het lof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witlof in repen. Laat de paprikareepjes uitlekken. Snijd de mozzarella in blokjes.
Giet de pasta af en voeg samen met de kipblokjes, oregano, witlof, paprika, mozzarellablokjes en pastasaus toe aan de kip. Roer door en breng op smaak met peper. Verdeel over de ovenschaal en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
Snijd de peterselie fijn. Neem de schotel uit de oven en bestrooi met de peterselie.
Pastaovenschotel met kip en mozerella
Pasta gemaakt van kikkererwten! Dat betekent meer eiwit en meer vezels en net zo veel smaak!
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta in 8 min. beetgaar.
Verwijder de onderkant van het witlof, halveer het lof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witlof in repen. Laat de paprikareepjes uitlekken. Snijd de mozzarella in blokjes.
Giet de pasta af en voeg samen met de kipblokjes, oregano, witlof, paprika, mozzarellablokjes en pastasaus toe aan de kip. Roer door en breng op smaak met peper. Verdeel over de ovenschaal en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
Snijd de peterselie fijn. Neem de schotel uit de oven en bestrooi met de peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g kikkererwtenpasta sedanini
4 stronken witlof
310 g rood-gele paprikareepjes in pot
125 g mozzarella
350 g kipblokjes
1½ g gedroogde oregano
690 g passata basilico
15 g verse krulpeterselie
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)