Ragu bolognese met tagliatelle
bewaar
bewaar

Ragu bolognese met tagliatelle

Deze ragu pasta is zo lekker dat je deze elke dag wil eten. Je kan de ragu ook nog eens vooraf maken, dat wordt extra smullen!

20 min. bereiden / 2 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de pancetta in stukjes. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Snijd ook de bleekselderij in stukjes van een ½ cm. Snipper de ui. Maak de bouillon en houd warm.

Verhit een stoofpan zonder olie of boter en bak de pancetta 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie, winterpeen, selderij en ui toe en fruit op laag vuur. tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en bak al roerend rul. Schenk de wijn erbij en laat verdampen. Voeg de passata en bouillon toe en laat met de deksel op de pan 2 uur koken op laag vuur.

Haal eventueel het laatste halfuur van de kooktijd de deksel van de pan om de saus te laten inkoken. Voeg tegen het einde van de kooktijd de melk toe, dit doe je om de zuurgraad van de tomaat te dempen. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep door de saus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ragu bolognese met tagliatelle

Deze ragu pasta is zo lekker dat je deze elke dag wil eten. Je kan de ragu ook nog eens vooraf maken, dat wordt extra smullen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig