Kipspiesjes met groenteroerbak en groene-currydressing
Roerbak met veel groente en veel smaak door de lichtpittige groenecurrydressing.
Aan de slag
Snipper de uien, schil de winterpenen en rasp grof. Snijd de stronken paksoi in dunne repen van 1 cm en de koriander grof.
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de vrucht uit. Doe het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de yoghurt, de helft van de groene curry en de helft van de koriander in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Schep de kip om met ⅓ van de olie en de rest van de groene curry en rijg aan de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, peen en het lichtgroene deel van de paksoi 4 min. op hoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst en de rest van de paksoi toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
Verdeel de roerbak over de borden. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de spiesjes.
Kipspiesjes met groenteroerbak en groene-currydressing
Roerbak met veel groente en veel smaak door de lichtpittige groenecurrydressing.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien, schil de winterpenen en rasp grof. Snijd de stronken paksoi in dunne repen van 1 cm en de koriander grof.
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de vrucht uit. Doe het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de yoghurt, de helft van de groene curry en de helft van de koriander in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Schep de kip om met ⅓ van de olie en de rest van de groene curry en rijg aan de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, peen en het lichtgroene deel van de paksoi 4 min. op hoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst en de rest van de paksoi toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
Verdeel de roerbak over de borden. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de spiesjes.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 Biologische rode uien
400 g winterpenen
2 stronken Shanghai paksoi
15 g verse koriander
1 limoen
150 g AH Biologisch milde yoghurt
10 g Euroma Original Spices Thai green curry
350 g kipblokjes
6 el arachideolie
800 g bloemkoolrijst
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
satéprikkers
grillpan