Gegrilde Thaise kipsaté met kokos-muntquinoa
Aan de slag
Doe de quinoa met de helft van de Thai green curry, de kokosmelk en hetl water in een pan en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag als het water kookt en laat 10 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Schep ondertussen de kiphaasjes om met de rest van de Thai green curry en de helft van de olie en bestrooi met zout. Rijg de kiphaasjes aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de kip in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min. op hoog vuur. Snijd de muntblaadjes fijn en meng samen met de groente door de quinoa. Verdeel over de diepe borden en leg de kipsaté erop.
Gegrilde Thaise kipsaté met kokos-muntquinoa
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de quinoa met de helft van de Thai green curry, de kokosmelk en hetl water in een pan en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag als het water kookt en laat 10 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Schep ondertussen de kiphaasjes om met de rest van de Thai green curry en de helft van de olie en bestrooi met zout. Rijg de kiphaasjes aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de kip in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min. op hoog vuur. Snijd de muntblaadjes fijn en meng samen met de groente door de quinoa. Verdeel over de diepe borden en leg de kipsaté erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g biologische quinoa
2 el Euroma Original Spices Thai green curry
200 ml kokosmelk
250 ml water
300 g kiphaasjes
2 el arachideolie
800 g Thaise wokgroente
15 g verse munt
Dit heb je nodig
sateprikkers
grillpan