Kabeljauw met een röstikorstje en ravigotesaus
Kibbeling op chic: dit visje krijgt een jasje van rösti en serveren we met een frisse komkommersalade.
Aan de slag
Meng de rösti met 4 el (per 4 personen) mayonaise. Pak de kabeljauw rondom in met het röstimengsel. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 5 min. per kant goudgeel en gaar. Keer voorzichtig.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de augurkenplakjes in kleine blokjes en de bieslook fijn. Meng de rest van de mayonaise met de ui, augurk en de helft van de bieslook tot een ravigotesaus. Breng op smaak met peper.
Schaaf de komkommers met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in dunne linten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in vier partjes. Klop de rest van de olie met het citroenrasp en -sap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de komkommer met de veldsla en schep om met de dressing.
Verdeel de kabeljauw en salade over de borden. Schep wat ravigotesaus erbij. Bestrooi met de rest van de bieslook en leg er een partje citroen bij.
Kabeljauw met een röstikorstje en ravigotesaus
Kibbeling op chic: dit visje krijgt een jasje van rösti en serveren we met een frisse komkommersalade.
hoofdgerecht
null personen
965 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng de rösti met 4 el (per 4 personen) mayonaise. Pak de kabeljauw rondom in met het röstimengsel. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 5 min. per kant goudgeel en gaar. Keer voorzichtig.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de augurkenplakjes in kleine blokjes en de bieslook fijn. Meng de rest van de mayonaise met de ui, augurk en de helft van de bieslook tot een ravigotesaus. Breng op smaak met peper.
Schaaf de komkommers met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in dunne linten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in vier partjes. Klop de rest van de olie met het citroenrasp en -sap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de komkommer met de veldsla en schep om met de dressing.
Verdeel de kabeljauw en salade over de borden. Schep wat ravigotesaus erbij. Bestrooi met de rest van de bieslook en leg er een partje citroen bij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g koelverse rösti gekruid
260 ml D&L mayonaise met citroen
4 el milde olijfolie
4 kabeljauwhaasjes
1 kleine ui
10 zoetzure augurken plakjes
25 g verse bieslook
2 komkommers
1 citroen
170 g veldsla
Dit heb je nodig
kaasschaaf