BBQ-kipburger met bonen, ui en ravigotesaus
Ravigotesaus op je kipburger? Ja zeker! Deze verassende combinatie wil je zeker weten proberen. Extra lekker door de augurk en kruiden.
Aan de slag
Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de sjalotten, snijd de knoflook en peterselie fijn. Doe de bonen met de knoflook, de helft van de peterselie en de helft van de sjalot in een ruime kom en stamp fijn met de pureestamper. Voeg het kipgehakt, de mosterd en het paneermeel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout, meng goed. Vorm 8 burgers (per 8 personen) van het mengsel en laat tot gebruik rusten in de koelkast.
Snijd de augurkenplakjes zo fijn mogelijk. Snijd de kappertjes en dille fijn. Meng de mayonaise met de rest van de sjalot, de rest van de peterselie, de kappertjes, augurk en dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Steek de barbecue aan. Snijd de kropjes babyromaine in de lengte in kwarten en bestrijk met de helft van de olie. Snijd de broodjes open. Gril de sla op de gesneden kanten 2-3 min., keer af en toe. Gril de gesneden kant van de broodjes, zodat er grillstrepen ontstaan.
Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril ze in 6-8 min. gaar. De burgers moeten lichtbruin zijn met goede grill-strepen, keer af en toe om.
Besmeer de boven- en onderkant van de broodjes met de ravigotesaus. Leg op elk broodje 1 burger. Halveer de sla in de breedte en verdeel over de burgers. Dek af met de bovenkant van de broodjes.
BBQ-kipburger met bonen, ui en ravigotesaus
Ravigotesaus op je kipburger? Ja zeker! Deze verassende combinatie wil je zeker weten proberen. Extra lekker door de augurk en kruiden.
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de sjalotten, snijd de knoflook en peterselie fijn. Doe de bonen met de knoflook, de helft van de peterselie en de helft van de sjalot in een ruime kom en stamp fijn met de pureestamper. Voeg het kipgehakt, de mosterd en het paneermeel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout, meng goed. Vorm 8 burgers (per 8 personen) van het mengsel en laat tot gebruik rusten in de koelkast.
Snijd de augurkenplakjes zo fijn mogelijk. Snijd de kappertjes en dille fijn. Meng de mayonaise met de rest van de sjalot, de rest van de peterselie, de kappertjes, augurk en dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Steek de barbecue aan. Snijd de kropjes babyromaine in de lengte in kwarten en bestrijk met de helft van de olie. Snijd de broodjes open. Gril de sla op de gesneden kanten 2-3 min., keer af en toe. Gril de gesneden kant van de broodjes, zodat er grillstrepen ontstaan.
Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril ze in 6-8 min. gaar. De burgers moeten lichtbruin zijn met goede grill-strepen, keer af en toe om.
Besmeer de boven- en onderkant van de broodjes met de ravigotesaus. Leg op elk broodje 1 burger. Halveer de sla in de breedte en verdeel over de burgers. Dek af met de bovenkant van de broodjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
360 g witte bonen in blik
5 sjalotten
2 tenen knoflook
40 g verse platte peterselie
300 g scharrelkipgehakt
1 el milde mosterd
60 g paneermeel
80 g zoetzure augurken plakjes
50 g kappertjes
10 g verse dille
200 ml mayonaise
2 kropjes biologische babyromaine
4 el milde olijfolie
8 bakkersbollen wit
Dit heb je nodig
pureestamper
barbecue