Witvis met kappertjesmayonaise, rozemarijnaardappelen & winterpeen
Kruidige aardappeltjes uit de oven met vis en frisse mayonaise.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte ongeschild in parten. Schil de peen, halveer in de lengte en snijd in schuine stukken van 3 cm. Meng met de aardappelen, rozemarijn en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi eventueel met zout en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de dille fijn. Laat de kappertjes uitlekken, snijd fijn en meng met de mayonaise, het water, de helft van de dille en wat zwarte peper.
Bestrooi de vis met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 5 min. gaar. Keer halverwege. Serveer de aardappelen en wortelen met de vis en kappertjesmayonaise. Bestrooi de vis met de rest van de dille.
Witvis met kappertjesmayonaise, rozemarijnaardappelen & winterpeen
Kruidige aardappeltjes uit de oven met vis en frisse mayonaise.
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte ongeschild in parten. Schil de peen, halveer in de lengte en snijd in schuine stukken van 3 cm. Meng met de aardappelen, rozemarijn en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi eventueel met zout en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de dille fijn. Laat de kappertjes uitlekken, snijd fijn en meng met de mayonaise, het water, de helft van de dille en wat zwarte peper.
Bestrooi de vis met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 5 min. gaar. Keer halverwege. Serveer de aardappelen en wortelen met de vis en kappertjesmayonaise. Bestrooi de vis met de rest van de dille.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g iets kruimige roodschillige aardappelen
400 g winterpeen
1 tl gedroogde rozemarijn
2 el milde olijfolie
5 g verse dille
50 g kappertjes
3 el D&L mayonaise met citroen
½ el kraanwater
340 g verse pangasiusfilets