Fish & chips met knapperige appelsalade & yoghurtsaus
Lekkerbekjes, frietjes uit de oven en een frisse knapperige salade. Een echte topcombinatie!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van een ½ cm. Snijd ze vervolgens in repen van 1 cm. Spoel de frieten onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 3/5 van de olie en bestrooi eventueel met zout. Bak de frieten in ca. 30 min. goudgeel en gaar. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de selderij fijn. Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, selderij, gesnipperde uitjes en 2 el (per 4 personen) van het vocht uit het potje door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bleekselderijsticks in boogjes van een ½ cm. Snijd de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Schep de bleekselderij, appel en rozijnen om met de dressing.
Rooster de walnoten in de koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof. Verhit in dezelfde koekenpan de rest van de olie en bak de lekkerbekjes in 3 min. krokant. Keer halverwege.
Verdeel de frietjes over de borden. Leg een lekkerbekje erbij, schep de salade ernaast en bestrooi met de walnoten.
Fish & chips met knapperige appelsalade & yoghurtsaus
Lekkerbekjes, frietjes uit de oven en een frisse knapperige salade. Een echte topcombinatie!
hoofdgerecht
null personen
800 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van een ½ cm. Snijd ze vervolgens in repen van 1 cm. Spoel de frieten onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 3/5 van de olie en bestrooi eventueel met zout. Bak de frieten in ca. 30 min. goudgeel en gaar. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de selderij fijn. Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, selderij, gesnipperde uitjes en 2 el (per 4 personen) van het vocht uit het potje door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bleekselderijsticks in boogjes van een ½ cm. Snijd de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Schep de bleekselderij, appel en rozijnen om met de dressing.
Rooster de walnoten in de koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof. Verhit in dezelfde koekenpan de rest van de olie en bak de lekkerbekjes in 3 min. krokant. Keer halverwege.
Verdeel de frietjes over de borden. Leg een lekkerbekje erbij, schep de salade ernaast en bestrooi met de walnoten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg frietaardappelen
5 el milde olijfolie
20 g verse selderij
150 g Griekse yoghurt
110 g gesnipperde uitjes in pot
400 g bleekselderijsticks
2 Elstar appels
50 g rozijnen
40 g walnoten
600 g lekkerbekjes
Dit heb je nodig
keukenpapier
bakpapier