Fish & chips met knapperige appelsalade & yoghurtsaus
bewaar
bewaar

Fish & chips met knapperige appelsalade & yoghurtsaus

Lekkerbekjes, frietjes uit de oven en een frisse knapperige salade. Een echte topcombinatie!

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van een ½ cm. Snijd ze vervolgens in repen van 1 cm. Spoel de frieten onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 3/5 van de olie en bestrooi eventueel met zout. Bak de frieten in ca. 30 min. goudgeel en gaar. Schep halverwege om.

Snijd ondertussen de selderij fijn. Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, selderij, gesnipperde uitjes en 2 el (per 4 personen) van het vocht uit het potje door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de bleekselderijsticks in boogjes van een ½ cm. Snijd de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Schep de bleekselderij, appel en rozijnen om met de dressing.

Rooster de walnoten in de koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof. Verhit in dezelfde koekenpan de rest van de olie en bak de lekkerbekjes in 3 min. krokant. Keer halverwege.

Verdeel de frietjes over de borden. Leg een lekkerbekje erbij, schep de salade ernaast en bestrooi met de walnoten.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Fish & chips met knapperige appelsalade & yoghurtsaus

Lekkerbekjes, frietjes uit de oven en een frisse knapperige salade. Een echte topcombinatie!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig