Fish & chips met spitskoolsla
De Hollandse variant van de Britse fish & chips: lekkerbekjes met gebakken aardappel.
Aan de slag
Verhit ¾ van de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 12 min. goudbruin en gaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de lekkerbekjes op laag vuur 4 min. Keer halverwege.
Rasp ondertussen de appel met schil en snijd de peterselie fijn. Meng met de kool, peen en slasaus in een schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de vis en aardappelen.
Fish & chips met spitskoolsla
De Hollandse variant van de Britse fish & chips: lekkerbekjes met gebakken aardappel.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit ¾ van de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 12 min. goudbruin en gaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de lekkerbekjes op laag vuur 4 min. Keer halverwege.
Rasp ondertussen de appel met schil en snijd de peterselie fijn. Meng met de kool, peen en slasaus in een schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de vis en aardappelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el traditionele olijfolie
600 g aardappelpartjes
4 diepvries lekkerbekjes
2 Royal Gala appels
20 g verse platte peterselie
400 g gesneden spitskool
150 g peen julienne
6 el slasaus met yoghurt