Gegrilde biefstuk met frisse lentesalade
Een salade met veel smaken: zoetzuur, pittig, een bittertje... lekker!
Aan de slag
Gebruik (bij 4 personen) 2 koekenpannen en verhit in elke koekenpan 2 el olie. Bak de aardappeltjes op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Breng eventueel op smaak met zout.
Laat ondertussen de zilveruitjes uitlekken. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Snijd de radijs in partjes. Meng de zilveruitjes, appel, radijs, andijvie en slasaus door elkaar.
Bestrijk de biefstuk dun met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de biefstuk in 6 min. rosé. Keer halverwege. Leg de biefstuk op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Serveer de biefstuk met de salade en aardappeltjes.
Gegrilde biefstuk met frisse lentesalade
Een salade met veel smaken: zoetzuur, pittig, een bittertje... lekker!
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Gebruik (bij 4 personen) 2 koekenpannen en verhit in elke koekenpan 2 el olie. Bak de aardappeltjes op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Breng eventueel op smaak met zout.
Laat ondertussen de zilveruitjes uitlekken. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Snijd de radijs in partjes. Meng de zilveruitjes, appel, radijs, andijvie en slasaus door elkaar.
Bestrijk de biefstuk dun met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de biefstuk in 6 min. rosé. Keer halverwege. Leg de biefstuk op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Serveer de biefstuk met de salade en aardappeltjes.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 el traditionele olijfolie
1¼ kg bakaardappeltjes
235 g Amsterdamse zilveruitjes
2 jazz-appels
1 bosje radijs
250 g koelverse gesneden andijvie
100 ml slasaus met yoghurt
4 biefstukken
Dit heb je nodig
grillpan