Waldorfsalade met kip en aardappeltjes
Een echte klassieker, deze salade. Aardappeltjes erbij... Genieten!
Aan de slag
Verhit de boter of margarine in 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes op middelhoog vuur 12 min. Schep regelmatig om. Voeg na 7 min. de Provençaalse kruiden toe. Snijd ondertussen de stengels bleekselderij in boogjes van een ½ cm en doe in een schaal. Halveer de druiven en voeg toe.
Boen de appel schoon en snijd hem in kwarten. Verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en doe ook in de schaal. Snijd de kip in dunne plakjes en voeg toe. Hak de walnoten grof. Schep de bleekselderij, druiven, appel en kip om met de slasaus en bestrooi met de walnoten. Serveer met de gebakken aardappelschijfjes.
Waldorfsalade met kip en aardappeltjes
Een echte klassieker, deze salade. Aardappeltjes erbij... Genieten!
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter of margarine in 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes op middelhoog vuur 12 min. Schep regelmatig om. Voeg na 7 min. de Provençaalse kruiden toe. Snijd ondertussen de stengels bleekselderij in boogjes van een ½ cm en doe in een schaal. Halveer de druiven en voeg toe.
Boen de appel schoon en snijd hem in kwarten. Verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en doe ook in de schaal. Snijd de kip in dunne plakjes en voeg toe. Hak de walnoten grof. Schep de bleekselderij, druiven, appel en kip om met de slasaus en bestrooi met de walnoten. Serveer met de gebakken aardappelschijfjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g ongezouten roomboter
800 g aardappelschijfjes
1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
1 struik bleekselderij
250 g pitloze rode druiven
1 jazz-appel
2 gerookte scharrelkipfilets
50 g ongebrande walnoten
100 ml slasaus met yoghurt