Flespompoensoep
bewaar
bewaar

Flespompoensoep

De klassieker onder de soepen hoort bij jou op tafel te staan! Lekker met fijngesneden bosui en stokbrood.

15 min. bereiden / 10 min. oventijd / 30 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 4 cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, knoflook, kaneel, komijn en paprikapoeder toe en bak 5 min. Voeg de gepelde tomaten, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes koken.

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 ºC en bak het stokbroden af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet het vuur uit en pureer de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bosui in ringetjes. Garneer de soep met de bosui en serveer met het stokbrood.

vegantipBekijk ook dit recept
serveertipLekker met witte kaas en/of geroosterde pompoenpitten

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Flespompoensoep

De klassieker onder de soepen hoort bij jou op tafel te staan! Lekker met fijngesneden bosui en stokbrood.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig