Flespompoensoep
De klassieker onder de soepen hoort bij jou op tafel te staan! Lekker met fijngesneden bosui en stokbrood.
Aan de slag
Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 4 cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, knoflook, kaneel, komijn en paprikapoeder toe en bak 5 min. Voeg de gepelde tomaten, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes koken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 ºC en bak het stokbroden af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet het vuur uit en pureer de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bosui in ringetjes. Garneer de soep met de bosui en serveer met het stokbrood.
Flespompoensoep
De klassieker onder de soepen hoort bij jou op tafel te staan! Lekker met fijngesneden bosui en stokbrood.
hoofdgerecht
null personen
340 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 4 cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, knoflook, kaneel, komijn en paprikapoeder toe en bak 5 min. Voeg de gepelde tomaten, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes koken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 ºC en bak het stokbroden af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet het vuur uit en pureer de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bosui in ringetjes. Garneer de soep met de bosui en serveer met het stokbrood.
vegantip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ kg flespompoen
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
1 tl gemalen kaneel
2 tl gemalen komijn
½ tl gerookte-paprikapoeder hot
400 g gepelde tomaten in blik
2 groentebouillonblokjes
1¼ l kraanwater
2 Franse afbakstokbroden
3 bosuien
Dit heb je nodig
staafmixer