Chili con carne uit de slowcooker
Pittig stoofvlees 2.0. Even moeten wachten is deze chili con carne uit de slowcooker zeker waard.
Aan de slag
Snijd het vlees in stukken van 4 cm en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees in 2 delen op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg samen met het vlees, bakvet, azijn, de specerijen en gepelde tomaten toe in de slowcooker en laat op de laagste stand in 7 uur garen.
Hak de chocola grof en spoel de bonen onder koud stromend water af en laat uitlekken. Voeg de chocola en bonen het laatste uur toe aan de slowcooker.
Chili con carne uit de slowcooker
Pittig stoofvlees 2.0. Even moeten wachten is deze chili con carne uit de slowcooker zeker waard.
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
20 min. bereiden
420 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vlees in stukken van 4 cm en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees in 2 delen op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg samen met het vlees, bakvet, azijn, de specerijen en gepelde tomaten toe in de slowcooker en laat op de laagste stand in 7 uur garen.
Hak de chocola grof en spoel de bonen onder koud stromend water af en laat uitlekken. Voeg de chocola en bonen het laatste uur toe aan de slowcooker.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg runderriblap
2 el milde olijfolie
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 el appelciderazijn
1 el gemalen komijn
1 el gerookte-paprikapoeder
1 tl gemalen cayennepeper
400 g gepelde tomaten in blik
30 g pure chocolade 85%
800 g kidneybonen in blik
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)