Zwarte bonensoep met paprika
Waan je in Mexicaanse sferen met deze kruidige zwartebonensoep met paprika. Je maakt de soep af met koriander en een flinke dot crème fraîche. Een handje tortillachips erbij en je fiesta is compleet.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakken. Snijd de koriander fijn en bewaar de stelen en het blad apart. Snijd de paprika’s in blokjes van 2 cm.
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui, knoflook, peen en korianderstelen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, paprikapoeder, gemalen komijn en gemalen koriander toe en bak 3 min. mee.
Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 min. koken op laag vuur met het deksel half op de pan.
Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en voeg toe aan de soep. Laat nog 35 min. koken op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de borden. Schep op elk bord een lepel crème fraîche en bestrooi met het korianderblad. Serveer met de tortillachips.
Zwarte bonensoep met paprika
Waan je in Mexicaanse sferen met deze kruidige zwartebonensoep met paprika. Je maakt de soep af met koriander en een flinke dot crème fraîche. Een handje tortillachips erbij en je fiesta is compleet.
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakken. Snijd de koriander fijn en bewaar de stelen en het blad apart. Snijd de paprika’s in blokjes van 2 cm.
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui, knoflook, peen en korianderstelen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, paprikapoeder, gemalen komijn en gemalen koriander toe en bak 3 min. mee.
Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 min. koken op laag vuur met het deksel half op de pan.
Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en voeg toe aan de soep. Laat nog 35 min. koken op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de borden. Schep op elk bord een lepel crème fraîche en bestrooi met het korianderblad. Serveer met de tortillachips.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
200 g winterpeen
15 g verse koriander
2 rode paprika's
3 el milde olijfolie
1 tl milde paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen korianderzaad
1 l kraanwater
1 groentebouillonblokje
800 g zwarte bonen in blik
100 g crème fraîche
100 g tortillachips naturel
Dit heb je nodig
soeppan