Geroosterde bloemkool met tahinyoghurt van Donal Skehan
Terwijl de oven het werk doet, kun jij even ontspannen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).
Snijd de bloemkolen in plakken van 2 cm. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze uitlekken. Leg de bloemkool plakken, alle eventuele afsnijdsels en de kikkererwten op twee bakplaten. Druppel er de olijfolie over en verdeel het komijnzaad, de honing en het paprikapoeder erover. Schep de bloemkoolplakken voorzichtig om zodat ze rondom bedekt zijn en bestrooi royaal met peper en zout. Zet 40-45 min. in de oven keer de bloemkoolplakken halverwege tot ze gaar en goudbruin zijn.
Pers intussen de citroen uit. Meng de tahin met de yoghurt en het citroensap en verdun het mengsel zo nodig met een beetje koud water. Controleer de smaak en voeg als je wilt nog wat citroensap toe. Strooi er wat gerookte paprikapoeder over.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Bestrijk de borden met de tahinyoghurt en verdeel de bloemkool plakken en kikkererwten erover. Haal de blaadjes van de takjes munt en koriander en hak de blaadjes grof. Bestrooi met de pompoenpitten en kruiden. Druppel er tot slot een beetje extra vergine olijfolie over.
Geroosterde bloemkool met tahinyoghurt van Donal Skehan
Terwijl de oven het werk doet, kun jij even ontspannen.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
5 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).
Snijd de bloemkolen in plakken van 2 cm. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze uitlekken. Leg de bloemkool plakken, alle eventuele afsnijdsels en de kikkererwten op twee bakplaten. Druppel er de olijfolie over en verdeel het komijnzaad, de honing en het paprikapoeder erover. Schep de bloemkoolplakken voorzichtig om zodat ze rondom bedekt zijn en bestrooi royaal met peper en zout. Zet 40-45 min. in de oven keer de bloemkoolplakken halverwege tot ze gaar en goudbruin zijn.
Pers intussen de citroen uit. Meng de tahin met de yoghurt en het citroensap en verdun het mengsel zo nodig met een beetje koud water. Controleer de smaak en voeg als je wilt nog wat citroensap toe. Strooi er wat gerookte paprikapoeder over.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Bestrijk de borden met de tahinyoghurt en verdeel de bloemkool plakken en kikkererwten erover. Haal de blaadjes van de takjes munt en koriander en hak de blaadjes grof. Bestrooi met de pompoenpitten en kruiden. Druppel er tot slot een beetje extra vergine olijfolie over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 bloemkolen
400 g kikkererwten in blik
3 el milde olijfolie
1 tl gemalen komijnzaad
2 el vloeibare honing
1 snufje gerookte paprikapoeder
½ citroen
3 el tahin
200 g Griekse yoghurt
2 el pompoenpitten
10 g verse munt
10 g verse koriander
½ el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
bakplaten