Meergranenrijstsalade met avocado & ei
bewaar
bewaar

Meergranenrijstsalade met avocado & ei

Een kleurrijke maaltijdsalade met een lekkere bite.

25 min. bereiden / 30 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Bereid de rijst, met de kurkuma in het kookwater, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de warme rijst in een wijde kom, voeg de rodekool toe en roer goed. Laat staan, maar schep af en toe om.

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 1 el sap in een kommetje met de olie tot een dressing. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met peper en schep door het rijst-koolmengsel. Laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna 15 min. in de koelkast.

Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes. Hak de noten grof. Garneer de salade met de avocado, het ei en de noten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Meergranenrijstsalade met avocado & ei

Een kleurrijke maaltijdsalade met een lekkere bite.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig