Meergranenrijstsalade met avocado & ei
Een kleurrijke maaltijdsalade met een lekkere bite.
Aan de slag
Bereid de rijst, met de kurkuma in het kookwater, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de warme rijst in een wijde kom, voeg de rodekool toe en roer goed. Laat staan, maar schep af en toe om.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 1 el sap in een kommetje met de olie tot een dressing. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met peper en schep door het rijst-koolmengsel. Laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna 15 min. in de koelkast.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes. Hak de noten grof. Garneer de salade met de avocado, het ei en de noten.
Meergranenrijstsalade met avocado & ei
Een kleurrijke maaltijdsalade met een lekkere bite.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Bereid de rijst, met de kurkuma in het kookwater, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de warme rijst in een wijde kom, voeg de rodekool toe en roer goed. Laat staan, maar schep af en toe om.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 1 el sap in een kommetje met de olie tot een dressing. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met peper en schep door het rijst-koolmengsel. Laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna 15 min. in de koelkast.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes. Hak de noten grof. Garneer de salade met de avocado, het ei en de noten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g meergranenrijst
2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
300 g gesneden rodekool
1 citroen
4 el extra vierge olijfolie
15 g verse platte peterselie
4 middelgrote eieren
2 avocado's
50 g ongezouten walnoten