Kurkumarijstbowl met boerenkool, avocado & ei
Rijst + een flinke snuf kurkuma = lekker veel kleur in je bowl!
Aan de slag
Kook in een grote pan de rijst met ⅔ van de kurkuma volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af, doe terug in de pan en roer de bloemkoolrijst erdoor. Laat afgedekt staan tot gebruik.
Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot, knoflook en de rest van de kurkuma 2 min. op laag vuur. Voeg de boerenkool toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 min. met de deksel op de pan zachtjes stoven.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.
Verdeel de rijst over diepe kommen, schep de boerenkool erop en leg de avocadoplakken erbij. Leg de eihelften erop en bestrooi met peper.
Kurkumarijstbowl met boerenkool, avocado & ei
Rijst + een flinke snuf kurkuma = lekker veel kleur in je bowl!
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook in een grote pan de rijst met ⅔ van de kurkuma volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af, doe terug in de pan en roer de bloemkoolrijst erdoor. Laat afgedekt staan tot gebruik.
Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot, knoflook en de rest van de kurkuma 2 min. op laag vuur. Voeg de boerenkool toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 min. met de deksel op de pan zachtjes stoven.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.
Verdeel de rijst over diepe kommen, schep de boerenkool erop en leg de avocadoplakken erbij. Leg de eihelften erop en bestrooi met peper.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g basmatirijst
3 tl gemalen kurkuma (koenjit)
200 g koelverse bloemkoolrijst
2 middelgrote eieren
1 sjalot
1 teen knoflook
1 el arachideolie
300 g gesneden boerenkool
200 ml kokosmelk
1 eetrijpe avocado