Tabouleh met boerenkool, tonijn & gekookt ei
Tabouleh is een Libanese salade die je zelf kunt vullen. Deze variant is met veel groenten, tonijn en ei.
Aan de slag
Kook de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten.
Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de boerenkool toe en bak 2 min. Voeg de bloemkoolrijst, broccolirijst, rozijnen en kaneel toe en bak nog 3 min.
Schil en rasp de winterpeen. Laat de tonijn uitlekken. Vang 4 el van de olie op (per 4 personen). Snijd de peterselie fijn.
Schep de winterpeen, de opgevangen tonijnolie, tonijn en peterselie door het broccoli-bloemkoolmengsel en breng op smaak met peper. Verdeel over een schaal en verdeel de eiparten erover.
Tabouleh met boerenkool, tonijn & gekookt ei
Tabouleh is een Libanese salade die je zelf kunt vullen. Deze variant is met veel groenten, tonijn en ei.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten.
Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de boerenkool toe en bak 2 min. Voeg de bloemkoolrijst, broccolirijst, rozijnen en kaneel toe en bak nog 3 min.
Schil en rasp de winterpeen. Laat de tonijn uitlekken. Vang 4 el van de olie op (per 4 personen). Snijd de peterselie fijn.
Schep de winterpeen, de opgevangen tonijnolie, tonijn en peterselie door het broccoli-bloemkoolmengsel en breng op smaak met peper. Verdeel over een schaal en verdeel de eiparten erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
2 sjalotten
2 el milde olijfolie
300 g boerenkool
400 g bloemkoolrijst
400 g broccolirijst
50 g blanke rozijnen
1½ g gemalen kaneel
300 g winterpenen
320 g tonijnmoot in olie
15 g verse krulpeterselie
Dit heb je nodig
rasp