Gepocheerd kurkuma-ei
bewaar
bewaar

Gepocheerd kurkuma-ei

Een frisse ontbijtsalade met in de hoofdrol een gepocheerd ei met kurkuma.

10 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 2 min. Laat afkoelen op een bord. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en roerbak de spinazie 2 min. op middelhoog vuur. Halveer de tomaten in de lengte. Hak de pistachenoten grof.

Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een pan en voeg de azijn en kurkuma toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze 3 min. Verdeel de spinazie over de kommen. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de spinazie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de tomaten en pistache. Breek de eieren vlak voor serveren open.

combinatietipLekker met volkoren crackers.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gepocheerd kurkuma-ei

Een frisse ontbijtsalade met in de hoofdrol een gepocheerd ei met kurkuma.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig