Gepocheerd kurkuma-ei
Een frisse ontbijtsalade met in de hoofdrol een gepocheerd ei met kurkuma.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 2 min. Laat afkoelen op een bord. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en roerbak de spinazie 2 min. op middelhoog vuur. Halveer de tomaten in de lengte. Hak de pistachenoten grof.
Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een pan en voeg de azijn en kurkuma toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze 3 min. Verdeel de spinazie over de kommen. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de spinazie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de tomaten en pistache. Breek de eieren vlak voor serveren open.
Gepocheerd kurkuma-ei
Een frisse ontbijtsalade met in de hoofdrol een gepocheerd ei met kurkuma.
null personen
300 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 2 min. Laat afkoelen op een bord. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en roerbak de spinazie 2 min. op middelhoog vuur. Halveer de tomaten in de lengte. Hak de pistachenoten grof.
Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een pan en voeg de azijn en kurkuma toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze 3 min. Verdeel de spinazie over de kommen. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de spinazie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de tomaten en pistache. Breek de eieren vlak voor serveren open.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el pistachenoten
1 el milde olijfolie
400 g verse spinazie
125 g romaatjes
1 el wittewijnazijn
1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
2 middelgrote eieren