Ei pocheren
Als je eenmaal een goed gepocheerd eitje hebt geproefd, wil je 'm nooit meer anders.
Aan de slag
Breng in een pan een laag water van minstens 6 cm aan de kook en voeg de wittewijnazijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.
Breek 1 ei voorzichtig in een kommetje of kopje.
Laat het ei in het water glijden. Houd het water tegen de kook aan en laat het ei in ca. 3 min. gaar worden. Doe hetzelfde met de andere eieren.
Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Ei pocheren
Instructievideo - 00:47 min.
Ei pocheren
Als je eenmaal een goed gepocheerd eitje hebt geproefd, wil je 'm nooit meer anders.
null personen
75 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een pan een laag water van minstens 6 cm aan de kook en voeg de wittewijnazijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.
Breek 1 ei voorzichtig in een kommetje of kopje.
Laat het ei in het water glijden. Houd het water tegen de kook aan en laat het ei in ca. 3 min. gaar worden. Doe hetzelfde met de andere eieren.
Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Bestrooi met peper en eventueel zout.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el wittewijnazijn
4 middelgrote scharreleieren
Dit heb je nodig
schuimspaan