Spinazie-viskoekjes met volkorenpastasalade
Een gezone veggie-party!
Aan de slag
Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breek ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Voeg de aspergestukjes en doperwten 4 min. voor het einde van de kooktijd toe aan de macaroni. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Snijd de blaadjes munt fijn en meng met de helft van de Italiaanse kruiden door de yoghurt. Breng op smaak met peper en meng door de pasta.
Dep de ontdooide vis droog en doe in een kom. Pureer met de staafmixer. Voeg de spinazie, de rest van de Italiaanse kruiden en het ei toe en maal met de staafmixer fijn. Snijd de salade-ui in heel dunne ringetjes en roer door de puree. Vorm van de puree 8 viskoekjes van Ø 8 cm en 1.5 cm dik (per 4 personen).
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de viskoekjes in 8 min. bruin en gaar. Serveer met de pastasalade.
Spinazie-viskoekjes met volkorenpastasalade
Een gezone veggie-party!
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breek ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Voeg de aspergestukjes en doperwten 4 min. voor het einde van de kooktijd toe aan de macaroni. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Snijd de blaadjes munt fijn en meng met de helft van de Italiaanse kruiden door de yoghurt. Breng op smaak met peper en meng door de pasta.
Dep de ontdooide vis droog en doe in een kom. Pureer met de staafmixer. Voeg de spinazie, de rest van de Italiaanse kruiden en het ei toe en maal met de staafmixer fijn. Snijd de salade-ui in heel dunne ringetjes en roer door de puree. Vorm van de puree 8 viskoekjes van Ø 8 cm en 1.5 cm dik (per 4 personen).
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de viskoekjes in 8 min. bruin en gaar. Serveer met de pastasalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g volkorenmacaroni
350 g groene asperges
200 g verse doperwten
15 g verse munt
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
170 g yoghurt 0% vet
400 g diepvries kabeljauw
200 g verse spinazie
1 middelgroot ei
1 bosje salade-ui
2 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer