Gegrilde kip-spiesjes van de BBQ met pindasaus en wortelsalade
Kip op een spiesje van de BBQ, kom maar door!
Aan de slag
Gebruik je houten satéprikkers, week ze dan 30 min. in water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers beide vruchten uit. Doe het sap in een kommetje. Schenk de helft van het inmaakvocht uit het potje sushigember bij het limoensap. Voeg de helft van de sesamolie en de helft van de sojasaus toe. Snijd de helft van de rode peper in ringetjes. Verwijder bij de rest van de peper de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Snijd de kipdijfilet in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een schaal. Schenk de helft van het limoenmengsel erover. Voeg de helft van de fijngesneden peper toe, schep om en laat 25 min. afgedekt in de koelkast marineren. Rijg de kip aan de prikkers of spiesen.
Steek de barbecue aan. Doe de pindakaas in een kom en voeg het limoenrasp, de rest van de fijngesneden peper, sesamolie en sojasaus toe. Voeg het water toe en roer tot een gladde saus. Voeg meer water toe als de saus te dik is.
Doe de peen in een schaal. Snijd de radijsjes in plakjes en de ingelegde gember in reepjes en voeg toe. Meng de salade met de rest van het limoensapmengsel. Bestrooi met de muntblaadjes en peperringetjes. Gril de kipspiesjes in ca. 6 min. op de hete barbecue. Keer regelmatig. Serveer de spiesjes met de salade en pindasaus.
Gegrilde kipspiesjes met pindasaus en wortelsalade
Instructievideo - 00:48 min.
Gegrilde kip-spiesjes van de BBQ met pindasaus en wortelsalade
Kip op een spiesje van de BBQ, kom maar door!
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
25 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Gebruik je houten satéprikkers, week ze dan 30 min. in water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers beide vruchten uit. Doe het sap in een kommetje. Schenk de helft van het inmaakvocht uit het potje sushigember bij het limoensap. Voeg de helft van de sesamolie en de helft van de sojasaus toe. Snijd de helft van de rode peper in ringetjes. Verwijder bij de rest van de peper de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Snijd de kipdijfilet in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een schaal. Schenk de helft van het limoenmengsel erover. Voeg de helft van de fijngesneden peper toe, schep om en laat 25 min. afgedekt in de koelkast marineren. Rijg de kip aan de prikkers of spiesen.
Steek de barbecue aan. Doe de pindakaas in een kom en voeg het limoenrasp, de rest van de fijngesneden peper, sesamolie en sojasaus toe. Voeg het water toe en roer tot een gladde saus. Voeg meer water toe als de saus te dik is.
Doe de peen in een schaal. Snijd de radijsjes in plakjes en de ingelegde gember in reepjes en voeg toe. Meng de salade met de rest van het limoensapmengsel. Bestrooi met de muntblaadjes en peperringetjes. Gril de kipspiesjes in ca. 6 min. op de hete barbecue. Keer regelmatig. Serveer de spiesjes met de salade en pindasaus.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 limoenen
2 el sesamolie
2 el Japanse sojasaus
1 rode peper
4 scharrelkipdijfilets
125 g AH 100% pindakaas met stukjes pinda
150 ml kraanwater
300 g peen julienne
10 radijsjes
95 g sushigember
15 g verse munt
Dit heb je nodig
houten satéprikkers
barbecue