Coquilles van de bbq
Deze spiesen van de barbecue zijn lekker licht. Wij nemen er nog één.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de satéprikkers minimaal 30 min. weken in water.
Kneus de knoflook, schil de gember en snijd in plakjes. Schep om met de sojasaus, olie en vis. Laat afgedekt in de koelkast 30 min. marineren. Halveer ondertussen de komkommers en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in stukken en doe in een hoge beker. Pers de limoen uit boven de hoge beker. Verwijder het steeltje van de rode peper en snijd in dunne ringen. Doe de helft bij het limoensap en pureer tot een dip.
Rijg aan elke satéprikker 4 coquilles en gril 3 min. op het rooster van de barbecue. Keer halverwege. Snijd de andere halve limoen in partjes. Serveer de coquillespiesen met de komkommerdip, bestrooi met de rest van de rode peper en de limoenpartjes.
Coquilles van de bbq
Deze spiesen van de barbecue zijn lekker licht. Wij nemen er nog één.
voorgerecht
null personen
120 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de satéprikkers minimaal 30 min. weken in water.
Kneus de knoflook, schil de gember en snijd in plakjes. Schep om met de sojasaus, olie en vis. Laat afgedekt in de koelkast 30 min. marineren. Halveer ondertussen de komkommers en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in stukken en doe in een hoge beker. Pers de limoen uit boven de hoge beker. Verwijder het steeltje van de rode peper en snijd in dunne ringen. Doe de helft bij het limoensap en pureer tot een dip.
Rijg aan elke satéprikker 4 coquilles en gril 3 min. op het rooster van de barbecue. Keer halverwege. Snijd de andere halve limoen in partjes. Serveer de coquillespiesen met de komkommerdip, bestrooi met de rest van de rode peper en de limoenpartjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
2 cm verse gember
2 el sojasaus
1 el arachideolie
16 diepvries coquilles
2 snoepkomkommers
1 limoen
1 rode peper
Dit heb je nodig
satéprikkers
barbecue
staafmixer met bakje