Vispakketjes met gember van de BBQ
Aan de slag
Laat de koolvisfilet ontdooien. Rasp de wortel. Snijd het wit van de bosui in luciferdunne reepjes en meng ze door de geraspte wortel. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes. Schil het stuk gember en rasp het fijn boven een diep bord. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Meng de sojasaus en rode peper door de gember. Snijd de koolvisfilet in stukken en wentel door de marinade en laat ze even liggen. Spreid de aluminiumfolie in gelijke stukken uit en verdeel het wortel-bosuimengsel over het midden. Leg de stukken vis inclusief de marinade erop. Strooi de groene uiringetjes over de vis en druppel er wat olie op.
Vouw de folie rond de vis dicht tot pakketjes. Zet de pakketjes op de barbecue en laat de vis en wortel in 20 min. gaar worden. Zet de pakketjes op borden en vouw ze open.
Vispakketjes met gember van de BBQ
hoofdgerecht
null personen
210 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Laat de koolvisfilet ontdooien. Rasp de wortel. Snijd het wit van de bosui in luciferdunne reepjes en meng ze door de geraspte wortel. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes. Schil het stuk gember en rasp het fijn boven een diep bord. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Meng de sojasaus en rode peper door de gember. Snijd de koolvisfilet in stukken en wentel door de marinade en laat ze even liggen. Spreid de aluminiumfolie in gelijke stukken uit en verdeel het wortel-bosuimengsel over het midden. Leg de stukken vis inclusief de marinade erop. Strooi de groene uiringetjes over de vis en druppel er wat olie op.
Vouw de folie rond de vis dicht tot pakketjes. Zet de pakketjes op de barbecue en laat de vis en wortel in 20 min. gaar worden. Zet de pakketjes op borden en vouw ze open.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g diepvries koolvisfilets
4 geschrapte worteltjes
3 bosuien
2 cm verse gember
1 rode peper
4 el Japanse sojasaus
2 el traditionele olijfolie